Wie ben ik

Wie ben ik

Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Maaike Holthinrichs. Ik ben op 23 december 1979 geboren in Almelo en vertrok na de middelbare school naar Groningen om Nederlands recht te studeren.

Tijdens mijn stage op de familiekamer van de rechtbank in Groningen kwam ik in aanraking met de advocatuur. Ook ben ik hier enige tijd werkzaam geweest als buitengriffier.

Ik heb altijd interesse gehad in de emotionele en psychologische aspecten die een rol spelen in juridische procedures.

Hoewel ik als advocaat in eerste instantie een algemene praktijk heb gevoerd, specialiseerde ik mij al snel in het familierecht, jeugdrecht en huurrecht. Ik houd me daarbij veel bezig met familierechtelijke procedures, zoals echtscheiding, alimentatie, omgang, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing.

Ik word regelmatig door de rechtbank benoemd tot bijzonder curator over minderjarigen en als advocaat toegewezen aan minderjarigen die in gesloten jeugdhulp geplaatst moeten worden. Daarnaast ben ik lid van de werkgroep Psychiatrisch Patiëntenpiket en de werkgroep familierecht.

Wat mij zo aanspreekt in de advocatuur is het persoonlijke contact met mensen. Ik vind het erg belangrijk dat er aandacht is voor de emoties die in een familierechtelijke procedure spelen. Daarnaast ben ik van mening dat iedereen gebruik moet kunnen maken van betaalbare, deskundige rechtsbijstand.

Mijn cliënten noemen mij toegankelijk: ik luister goed naar ieder verhaal en denk actief mee door het aandragen van oplossingen. Met veel oog voor de emotionele, psychologische aspecten, geef ik cliënten zo op betrokken, deskundige wijze juridisch advies.

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Lees meer over mijn gespecialiseerde rechtsgebieden of neem direct contact op voor vrijblijvend advies.

Rechtsgebiedenregister

Mr. M.R. Holthinrichs heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • personen- en familierecht

Op grond van deze registratie is Maaike Holthinrichs verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

KvK nummer: 01146692